Cincin Buntat Tempua Asli Berkhadam


CINCIN BUNTAT TEMPUA ASLI BERKHADAM
AMPUH UNTUK:
ANTI BISA/SENGAT
PENGIKAT KATA
PENGIKAT HUBUNGAN
PENDINDING
PENGIKAT KASIH
PENGIKAT BISNES
PENGIKAT HATI
PENGIKAT JODOH
DAYA PENARIK

GELIGA INI TELAH DIMILIKI OLEH PEMILIKNYA LEBIH KURANG 7 TAHUN,BELIAU MERUPAKAN TENTERA DAN SELALU MEMASUKI HUTAN DAN PADA SUATU HARI BELIAU BERSAMA SAHABATNYA INGIN MENCARI MADU LEBAH DAN SETELAH BEBERAPA JAM BERJALAN SAHABATNYA TERNAMPAK SARANG BURUNG TEMPUA SEPERTI BIASA SAHABATNYA INI AKAN MENGAMBIL SARANG TERSEBUT UNTUK DIJUAL.
TERDAPAT BEBERAPA SARANG BURUNG BERDEKATAN POHON DISITU,TANPA MENGESYAKI APA-APA,MEREKA MENERUSKAN PERJALANAN MENCARI MADU LEBAH,SELAMA BEBERAPA MINIT DARI SARANG TEMPUA MEREKA TERJUMPA SEBUAH SARANG LEBAH MADU YANG BESAR DAN SUDAH PASTI BANYAK MADUNYA,BELIAU MENJALANKAN RITUAL SEPERTI BIASA UNTUK MEMOHON KEBENARAN MENGAMBIL MADU TERSEBUT.

DIPENDEKKAN CERITA SEPERTI BIASA MEREKA DIGIGIT OLEH BEBERAPA EKOR LEBAH NAMUN TIADA RASA SAKIT MAHUPUN BENGKAK PADA TUBUH YANG DIGIGIT MALAH TIADA KESAN LANGSUNG PADA KULITNYA..

DENGAN PERASAAN PELIK DAN TERKEJUT MEREKA MENERUSKAN PERJALANAN PULANG,SETELAH SAMPAI DIRUMAH MEREKA BARULAH SAHABATNYA TERINGAT AKAN SARANG TEMPUANYA APABILA SELESAI MENGURUSKAN MADU LEBAH MEREKA,SAHABAT BELIAU TERKEJUT APABILA MENJUMPAI DUA BUTIR BATU DIDALAM SARANG TERSEBUT YANG KELIHATAN MENARIK DARI SEGI RUPANYA.
KEESOKANNYA MEREKA MEMBAWA BATU TERSEBUT KEPADA SEORANG SAHABATNYA YANG MEMILIKI KEMAHIRAN UNTUK MEMERIKSA BARANGAN MISTI.

MENGIKUT KATANYA BATU ITU ADALAH BUNTAT BURUNG TEMPUA YANG MANA IANYA UNTUK MENJAGA ANAK-ANAKNYA YANG BERADA DIDALAM SARANG YANG DITINGGALKAN SEWAKTU IBU BURUNG TEMPUA MENCARI MAKAN,DAN HAIWAN PEMANGSA DAN BERBISA TAKKAN MENGGANGU ANAK-ANAKNYA SEKIRA BUNTAT INI ADA,BARULAH MEREKA FAHAM KENAPA PADA HARI TERSEBUT MEREKA TIDAK MERASA SAKIT ATAU LEBAM DISENGAT LEBAH.NAMUN IANYA JUGA DIGUNAKAN OLEH IBU BURUNG TEMPUA UNTUK MEMIKAT BURUNG TEMPUA JANTAN.ALLAHUALLAM...

MENGIKUT KATA BELIAU SETELAH SEKIAN LAMA MEMILIKI BATU TERSEBUT BELIAU INGIN MEMAHARKAN KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MEMILIKINYA..

PM 012-5329588 KEPADA YANG BERMINAT.

Catatan popular daripada blog ini

CARA KILATKAN BATU CINCIN AGAR TETAP BERSINAR

BESI TOWO ASLI RAJA BESI IBU KURSANI

CINCIN PERAK BATU AKIK KARANG NUNGGAL

BESI KURSANI ASLI

Besi Leleh Ampuh Khasiat

Batu serai bunian berubah warna

TERAS KAYU MENANG

TONGKAT KAYU TERAS IBOR

FOSIL KAYU MALAM ASLI