Buntat Tokek berkhadam

BUNTAT TOKEK BERKHADAM OLEH PEMILIKNYA.
TUA USIA MATANG

SEDIKIT MAKLUMAT TENTANG BUNTAT TOKEK BERKHADAM DARI ALAM GHAIB OLEH PEMILIKNYA

BUNTAT TOKEK INI DIPEROLEHI SEWAKTU BELIAU KE HUTAN MENCARI TOKEK NAMUN TEMPATNYA DIRAHSIAKAN. KEBIASAANNYA SEWAKTU HUJAN TOKEK AKAN MENJOROK DIDALAM LUBANG-LUBANG TANAH ATAU DIDALAM LUBANG KAYU MATI.

NAMUN PADA HARI ITU BELIAU TERJUMPA TOKEK DUDUK DIDALAM HUJAN YANG AGAK LEBAT DI ATAS SEBONGKAH BATU TIDAK BERGERAK,BATU DIMANA TOKEK ITU BERADA PULA SEAKAN-AKAN SAMA WARNA DENGAN BADANNYA MENYEBABKAN BELIAU TAK PASTI BERAPA EKOR YANG  BERADA DISITU.

SETELAH DIDEKATI HANYA SEEKOR SAHAJA RUPANYA DAN KEADAAN BATU DISITU MEMANG MIRIP KULIT TOKEK TERSEBUT APABILA DIANGKAT BATU TERSEBUT TERDAPAT TELUR DAN BEBERAPA BUTIR BATU KECIL SEPERTI BATU YANG BESAR ITU LALU BELIAU MENGAMBILNYA UTK DIBAWA PULANG.

SETELAH MEMINTA NASIHAT DARI RAKAN DAN KENALAN BELIAU TERNYATA BATU INI ADALAH BUNTAT TOKEK YANG JARANG DIJUMPAI DAN KEBIASAANNYA BUNTAT INI DIJADIKAN SEBAGAI PELINDUNG YANG MAMPAN UNTUK MENJAGA TELUR-TELURNYA DAN HANYA TOKEK TERTENTU SAHAJA YANG BOLEH MEMPEROLEHI BUNTAT INI.

DIPERCAYAI BUNTAT INI MAMPU MEMANASKAN TELURNYA APABILA SEJUK,MENGHALAU BINATANG PEMANGSA DAN BERBISA SEPERTI ULAR, BIAWAK DAN MELINDUNGI TELUR DARIPADA TOKEK LAIN DAN UNSUR UNSUR GHAIB.

SETELAH DIPERIKSA OLEH PAKAR PERUBATAN TRAISIONAL KAMI BUNTAT INI MEILKI KHADAM TERSENDIRI DARI PERINGKAT TERTINGGI DI ALAM BUNIAN KEBIASAANNYA KHADAM PELINDUNG KEHIDUPAN.

PM 012-5329588 JIKA TUAN2 BERMINAT.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

CARA KILATKAN BATU CINCIN AGAR TETAP BERSINAR

BESI TOWO ASLI RAJA BESI IBU KURSANI

CINCIN PERAK BATU AKIK KARANG NUNGGAL

BESI KURSANI ASLI

Besi Leleh Ampuh Khasiat

Batu serai bunian berubah warna

TERAS KAYU MENANG

TONGKAT KAYU TERAS IBOR

FOSIL KAYU MALAM ASLI