Batu serai bunian berubah warna

BATU SERAI BUNIAN AMAT SUKAR DIJUMPAI ASLI.

KHASIAT TERTINGGI:
PENYEJUK JIWA
PENYEJUK KATA
PENGERAT KASIH
PENGERAT HUBUNGAN
PENGERAT BISNES
PELARIS DIRI
PEMANIS DIRI
PEMANIS WAJAH

BATU INI MAMPU BERUBAH WARNA APABILA DICAHAYAI DENGAN CAHAYA TERTENTU DAN DIPERCAYAI IANYA AKAN BERTUKAR WARNA BERDASARKAN ISI HATI DAN PERLAKUAN PEMILIK BATU INI PADA WAKTU-WAKTU TERTENTU.

JUMLAH WARNA TIDAK MENENTU SETAKAT KAMI MILIKINYA HANYA TERDAPAT 5 JENIS WARNA DAN DIPERCAYAI SEBELUM INI PEMILIK ASAL PERNAH MELIHAT IANYA BERUBAH SEHINGGA MENJADI 15 WARNA DAN YANG PALING HEBAT IANYA MENJADI WARNA MERAH DELIMA.

BATU SERAI HANYA DIPEROLEHI DARIPADA POKOK SERAI KAMPUNG YANG BERBUNGA ATAU PADA TUMBUHAN-TUMBUHAN YANG MENGELUARKAN BUNGA SEAKAN BUNGA PADI. UNTUK MAKLUMAN SEMUA, POKOK SERAI ADALAH TUMBUHAN YANG AMAT SUKAR UNTUK MENGELUARKAN BUNGA DAN POKOK SERAI YANG MENGELUARKAN BUNGA AMAT SUKAR DAN JARANG-JARANG UNTUK DITEMUI.

JIKA DITEMUI POKOK SERAI BERBUNGA, UNTUK MENGAMBIL BATU-BATU YANG TERDAPAT DIBAHAGIAN BAWAH PERDU POKOK SERAI TERSEBUT MEMERLUKAN KAEDAH DAN CARA-CARA YANG TERTENTU DAN HANYA ORANG-ORANG YANG ARIF DENGANNYA SAJA YANG BERJAYA MENDAPATKAN BATU SERAI. TERDAPAT PELBAGAI JENIS WARNA YANG BIASA DIDAPATI SEPERTI WARNA MERAH, KUNING, WARNA JERNIH, BIRU,HIJAU DAN UNGGU.

KELEBIHAN DAN KEISTIMEWAAN BATU SERAI DIMATA UMUM IALAH UNTUK PEMANIS DAN PELARIS.

PM 012-5329588 JIKA TUAN2 BERMINAT.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

BESI TOWO ASLI RAJA BESI IBU KURSANI

CARA KILATKAN BATU CINCIN AGAR TETAP BERSINAR

TONGKAT KAYU TERAS IBOR

TERAS KAYU MENANG

Besi Leleh Ampuh Khasiat

BATU FOSIL KELOR ASLI. KAYU JADI BATU.

BESI TOWO ASLI BESI LANGKA

CINCIN PERAK BATU AKIK KARANG NUNGGAL

CINCIN PERAK TERAS KENAUNG HITAM ASLI