CINCIN PERAK ZAMRUD COLOMBIA

BATU ZAMRUD COLOMBIA BERKHADAM
IKAT PERAK TEMPAHAN KHAS
TUA USIA MATANG

ZAMRUD COLOMBIA

ZAMRUD COLOMBIA MERUPAKAN YANG TERMAHAL DARI JENIS ZAMRUD DIDUNIA HARGANYA BOLEH MENCAPAI RM400 UNTUK 1KARAT.

DISINI KAMI INGIN MEMAHARKAN CINCIN BATU ZAMRUD COLOMBIA IKAT PERAK KAMI UNTUK PERCUBAAN KALI PERTAMA KERANA KAMI TAK DAPAT MEMBAWA BANYAK STOK BATU INI KERANA HARGANYA YANG TERLALU MAHAL DAN MEMERLUKAN LESEN KHAS UNTUK MENGIMPORT BATU INI..

BATU ZAMRUD (EMRALD)

Emrald atau zamrud merupakan batu permata bewarna hijau yang sentiasa dikagumi ramai sejak dahulu lagi. Peminat batu cincin kebanyakannya mengakui batu ini adalah amat cantik dan berkhasiat tinggi dari segi spiritual. Kekerasan zamrud dalam skala Mohs ialah diantara bacaan 7 hingga 9.

Sememangnya batu zamrud adalah sangat berharga dan tidak ramai yang dapat memilikinya kerana faktor harganya yang agak tinggi. Zamrud jarang dijumpai didalam saiz yg besar dan batu zamrud yang paling bernilai/ paling tinggi kualitinya berasal dari negara colombia yang harganya boleh mencecah sehingga puluhan ribu ringgit. Emrald atau zamrud merupakan batu permata atau birthstone batu ini sesuai dipakai oleh sesiapa sahaja tanpa mengira bulan kelahiran.

Pada masa dahulu, zamrud hanya dipakai oleh golongan bangsawan,raja-raja dan pembesar negara sebagai simbol keagungan dan kekuasaan. Para pemakai batu zamrud juga percaya dan yakin batu ini akan memberi keuntungan dan keyakinan yang tinggi.

KHASIAT BATU ZAMRUD ASLI

KHASIAT BATU ZAMRUD IALAH SEBAGAI PEMANIS DIRI DAN KEREZEKIAN KERANA KEINDAHAN BATU ZAMRUD INI DAN TARIKANNYA KERANA HARGANYA YANG MAHAL DAN HANYA GOLONGAN TERTENTU MAMPU MEMBELINYA...

WHATSAPP JIKA TUAN2 BERMINAT.
www.wasap.my/60125329588

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

TONGKAT KAYU TERAS IBOR

Batu serai bunian berubah warna

BESI TOWO ASLI RAJA BESI IBU KURSANI

CARA KILATKAN BATU CINCIN AGAR TETAP BERSINAR

Besi Leleh Ampuh Khasiat

TERAS KAYU MENANG

CINCIN PERAK BATU MARJAN MERAH ASLI

CINCIN PERAK BATU AKIK KARANG NUNGGAL

CINCIN BATU SISIK NAGA HIJAU ASLI