Batu cenderawasih dari perut burung cenderawasih.

BATU CENDERAWASIH DIJUMPAI DARI PERUT BURUNG CENDERAWASIH.

HARGA: RM700

BUTIRAN PERTAMA DARI BURUNG YANG LAIN DAN YANG PALING AMPUH DAN KUAT KHASIATNYA

UNTUK DIMAHAR SEGERA!!!

ASSALAMUALALIKUM W.B.T DIUCAPKAN KEPADA PARA PEMINAT DAN PENGUMPUL BARANGAN MISTIK

KAMI INGIN MEMAHARKAN BATU CENDERAWASIH DIJUMPAI DARI PERUT BURUNG CENDERAWASIH KOLEKSI YANG YANG SEBELUM INI PERNAH MEMAHARKAN BATU YANG SERUPA DARI BURUNG CENDERAWASIH YANG LAIN.

BATU INI MEMPUNYAI RUPA YANG BERBEZA SEPERTI SEBELUM INI FIZIKALNYA LEBIH JERNIH DAN BERURAT AMAT UNIK DARI SEBELUM INI.

BELIAU MEMBERI TANGGUNGJAWAB KEPADA KAMI UNTUK MEMAHARKAN KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT.

ANDA DIKEHENDAKI MEMBACA MAKLUMAT DIBAWAH DAHULU...

FAHAMI HAKIKAT PEMAKAIAN BATU CINCIN DAN PERMATA

Sebagai seorang muslim kita mesti meletakkan 100% pergantungan kita kepada Allah SWT. Tidak ada sesuatu pun yang dapat mendatangkan kebaikan kecuali dengan izin Allah dan tiada suatupun yang bisa membawa mudharat melainkan dengan izin Allah jua. Pemakaian dan penggunaan batu ataupun apa saja benda-benda yang mempunyai kelebihan padanya (dengan izin Allah) adalah tidak salah, akan tetapi mestilah benar-benar/ sungguh difahami dan yakin akan hakikat penggunaan / pemakaiannya.

Pemakaian dan penggunaan batu hanyalah salah satu cara/ usaha untuk mencapai tujuan masing-masing. Sama juga dengan penggunaan ubat (ubat dari hospital atau ubat tradisional dari akar-akar kayu) apabila kita mengalami sakit kepala atau sakit-sakit lain. Kita hanya berusaha dengan kelebihan/ sifat yang ada pada ubat tersebut untuk menghilangkan sakit tetapi kuasa untuk meyembuhkan adalah dalam kekuasaan Allah, jika Allah mahu nescaya sembuhlah kita dari sakit dan begitulah juga sebaliknya.

Batu atau kayu atau apa-apa saja benda yang istimewa adalah anugerah Allah yang sememangnya tidak sia-sia penciptaannya. Seperti garam yang bersifat masin, begitulah juga batu-batu yang istimewa ini bersifat dengan sifat yang wujud padanya  masing-masing.  Hanya orang yang tahu (berilmu) sahaja yang dapat mengambil manafaat daripadanya. Silalah fahami bahawa Batu-batu tersebut tidak mempunyai kuasa. Batu-batu tersebut hanyalah mempunyai kelebihan/ keistimewaan dengan sifat yang ada padanya tetapi kuasa mutlak adalah ditangan Allah. Jadi janganlah lari daripada penggantungan kita sepenuhnya kepada Allah jua. Semoga anda semua mendapat kefahaman yang sungguh tentang hakikat pemakaian batu permata dan beroleh kejayaan dalam cita-cita serta tujuan anda selagi anda tetap diatas jalan Allah. Amin.

SEDIKIT MAKLUMAT TENTANG BATU  OLEH PEMILIKNYA

BATU CENDERAWASIH INI TELAH DIJUMPAI DARI PERUT BURUNG CENDERAWASIH YANG TELAH MATI DAN INGIN DIAWETKAN, MENGIKUT KATA PEMILIK BATU INI IANYA DIJUMPAI DIDALAM ISI PERUT BURUNG CENDERAWASIH INI SEWAKTU BELIAU MEMBUANG SEGALA ISI PERUT BURUNG INI UNTUK DIMASUKKAN KAPAS BAGI PROSES MENGAWET.

SECARA KEBETULAN TERDAPAT BAHAGIAN PELIK DIDALAM ORGAN PERUT BURUNG INI SEOLAH-OLAH KANTUNG YANG MENYIMPAN SESUATU YANG MANA BELIAU SENDIRI TAK PERNAH MELIHATNYA DALAM PENGALAMANNYA MENGAWET BURUNG.

APABILA BELIAU MEMERIKSA KANTUNG TERSEBUT TERDAPAT BUTIR SEPERTI BERAS NAMUN APABILA DIAMATI IANYA ADALAH BUTIRAN BEBERAPA BIJI BATU YANG HAMPIR JERNIH SEPERTI DIDALAM GAMBAR YANG DIPAPARKAN. BELIAU MERAHSIAKAN BERAPA BUTIR SEMUANYA APABILA KAMI BERTANYAKAN BILANGAN YANG DIJUMPAINYA, NAMUN BELIAU MEMBERITAHU AKAN BEBERAPA BUTIR TELAH DISERAHKAN PADA TUAN GURUNYA.

MENGIKUT KATA TUAN GURU BELIAU BATU INI MERUPAKAN HASILAN DARIPADA 7 LAPIS AWAN YANG TELAH DIMAKAN OLEH BURUNG CENDERAWASIH INI YANG KITA KETAHUI UMUM BURUNG INI DUDUK DAN BERSARANG DIAWAN DAN MAKAN MINUMNYA JUGA ADALAH AWAN ADANYA..MAKA SEGALA KHASIAT 7 LAPIS AWAN INI TELAH DIUBAH MENJADI SEPERTI GARAM DAN LAMA KELAMAAN MENJADI BATU UNTUK BEKALANNYA TURUN KEBUMI.

KESAKTIAN BURUNG INI DATANGNYA JUGA DARI MAKANANNYA YANG PENUH DENGAN ZAT AWAN DAN TERDAPAT JUGA KHADAM-KHADAM LANGIT YANG MENUMPANG PADA BATU INI UNTUK TURUN KE BUMI.

MENGIKUT TUAN GURU BELIAU KHADAM-KHADAM INI MERUPAKAN JIN ISLAM DIKERAJAAN LANGIT YANG MELINDUNGI BURUNG INI UNTUK TURUN KEBUMI.PESANAN DARI PIHAK PEMILIK BATU INI AGAR SESIAPA YANG AKAN MEMILIKI BATU INI DIHARAP DAPAT MENGGUNAKAN KEARAH KEBAIKAN AGAR IANYA TIDAK SALAH DIGUNAKAN KEJALAN YANG SESAT..ALLAHUALLAM

KHASIAT BATU CENDERAWASIH

KAHSIAT BATU CENDERAWASIH INI SAMA DENGAN KHASIATNYA BURUNG CENDERAWASIH CUMA IANYA LEBIH KUAT LAGI DENGAN ADANYA ZAT 7 LAPIS AWAN DAN KHADAM KERAJAAN LANGIT YANG MAMPU MENJADIKAN PEMILIKNYA DIGERUNI ,BERPENGARUH DAN MEMPUNYAI PENDINDING DIRI YANG KUAT DARI HASAD DENGKI MANUSIA DAN SYAITAN LEBIH-LEBIH LAGI ILMU HITAM.

BATU INI MEMPUNYAI DAYA PENGARUH YANG KUAT PADA AURA DIRI SIPEMILIK DAN DIKATAKAN ORANG DISEKELILING AKAN MUDAH HORMAT DAN TERPENGARUH DENGAN KATA-KATA KITA.

NAMUN INI SEMUA AKAN BERLAKU APABILA KITA MEMPUNYAI NIAT YANG BAIK DAN IKLAS DAN MEMPERCAYAI SEMUA KHASIAT DAN TENAGA ITU DATANG DARI ALLAH S.W.T BUKAN DARI BATU INI SEMATA-MATA..ALLAHUALLAM

APA YANG TUAN-TUAN AKAN DAPAT SETELAH MEMENANGI BIADAAN INI:

1.BATU CENDERAWASIH SEPERTI DIDALAM GAMBAR

2.BEKAS KACA KHAS

4.MINYAK SERIBU BUNGA KALIMANTAN UNTUK PENJAGAAN.

5.CARA PENJAGAAN DAN PANTANG-LARANG DISERTAKAN SEKALI BERSAMA BATU.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

BESI TOWO ASLI RAJA BESI IBU KURSANI

CARA KILATKAN BATU CINCIN AGAR TETAP BERSINAR

TONGKAT KAYU TERAS IBOR

TERAS KAYU MENANG

Besi Leleh Ampuh Khasiat

BATU FOSIL KELOR ASLI. KAYU JADI BATU.

BESI TOWO ASLI BESI LANGKA

CINCIN PERAK BATU AKIK KARANG NUNGGAL

CINCIN PERAK TERAS KENAUNG HITAM ASLI